Over mij


Trynke Schraa EdelsmidAl ruim 20 jaar ben ik werkzaam als goudsmid/edelsmid. Na mijn opleiding tot goudsmid aan de Vakschool voor Edelsmeden en Fijne Techniek ben ik mijn carrière begonnen bij Marc de Regt in Goes, waar ik na mijn stage enkele jaren ben blijven werken. Enkele verhuizingen later vindt u me nu terug in mijn atelier aan de Emmakade in Leeuwarden waar ik klanten bedien uit heel Nederland, maar met name uit de noordelijke provincies.

Hieronder vindt u mijn professionele CV, maar eigenlijk is één ding nog veel belangrijker om te weten; dat ik passie heb voor mijn vak en dat is passie heb voor mijn klanten.
Goudsmeden is een ambacht waarbij ik sieraden en voorwerpen maak met een échte betekenis voor mensen. Ieder sieraad, ieder object is uniek en heeft door de nauwe samenwerking tussen klant en smid een persoonlijke betekenis.

—– —– —– —– —–

In 2014 ben ik toegetreden als goudsmid tot het Nederlands Gilde van Goudsmeden en in 2012 ben ik begonnen met Mama Charms, een sieradenlijn gebaseerd op natuurlijk moederschap.

Opleidingen en cursussen:
Vakschool voor Edelsmeden en Fijne Techniek in Amsterdam (versneld Goudsmeden)
Vakschool voor Edelsmeden en Fijne Techniek in Schoonhoven (extra leerjaar fijne techniek)
Fellow Gemmological Association – Opleiding tot Edelsteenkundige FGA
Hoge Raad voor Diamant in Antwerpen – Opleiding tot Diamantexpert
Van Tol en Breet Academie – Polijstworkshop

Wedstrijden:
Na mijn studie aan de vakschool voor Edelsmeden en Fijne Techniek heb ik deelgenomen aan enkele wedstrijden

1e plaats – Nederlands Kampioenschap Goudsmeden (Almelo, 1999)
9e plaats – Wereld Kampioenschap Goudsmeden (Montreal Canada, 1999)
2e plaats – Europees Kampioenschap Goudsmeden (Groningen, 1998)

Exposities
Ik heb onder andere geëxposeerd in Oostburg, Sneek, Burgum en Terneuzen. Tevens ben ik regelmatig op beurzen en fairs te vinden.